Contact

7 klassen van 20 kinderen verspreid over een groot pand, een echte minischool. Het lijkt op de eerste oogopslag een normale school, maar hier wordt niet alleen maar uit boeken geleerd. Bij de buitenschoolse onderwijsinstelling ROAA (Rotterdamse Onderwijs Academie Anne) krijgen kinderen lessen met een creatieve insteek. Het pand is gevestigd aan de Riederlaan 200, en de meeste lessen worden in samenwerking met basis- scholen uit de buurt gegeven.

Maquettes maken over het tijdperk waarin de dino’s leefden, algemene kennis vergroten door middel van een raadsel muur, en schilderen in de stijl van Vincent van Gogh.  Slechts een paar voorbeelden van de dingen die de kinderen bij de onderwijsinstelling kunnen doen.

Gastsprekers zijn ook een belangrijk onderdeel van de lessen. Zo komen er gastsprekers uit allerlei beroepsgroepen langs, om de kinderen kennis te laten maken met zo veel mogelijk verschillende beroepen. Maar er komen bijvoorbeeld ook mensen met een lichamelijke beperking hun verhaal doen, zodat kinderen zien dat je met een beperking nog steeds heel veel kan doen. En dat je alles kan bereiken, ondanks de tegenslagen in je leven

Loading

0 Reviews

Write a Review

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact info

Riederlaan 200, 3074 CL Rotterdam, Nederland

Open now
Monday 9:00am - 5:00pm
Tuesday 9:00am - 5:00pm
Wednesday 9:00am - 5:00pm
Thursday 9:00am - 5:00pm
Friday 9:00am - 5:00pm
Saturday Closed
Sunday Closed
Local time 2:45pm
Social Profiles:
Sponsored Ad

Register

You don't have permission to register