Contact

Wat is House of Hope

House of Hope zet zich vanuit christelijke bewogenheid in voor de bewoners in de wijk Beverwaard en omliggende wijken in Rotterdam-Zuid waar armoede, eenzaamheid en gebrokenheid is. Het biedt een variërend aanbod aan ondersteunende en ontmoetingsactiviteiten. Onder begeleiding van een team zetten participerende wijkbewoners, stagiaires en vrijwilligers zich in voor meer leven in de wijk.

U kunt terecht voor gezelligheid, een kop koffie of een vraag. Het is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar mensen in gesprek raken en iedereen zich op het gemak voelt.

Hiervoor kunt u terecht

House of Hope is de plek voor maatschappelijke dienstverlening, praktische ondersteuning en groepsactiviteiten.

Onze maatschappelijke dienstverleners staan klaar voor hulpvragers met eenvoudige en complexe problemen. Denk hierbij aan schulden, dreigende uithuiszetting en onvoldoende geld om kleding voor kinderen aan te schaffen.

Maar ook als u zich eenzaam voelt, kunt u hulp krijgen. U krijgt dan van iemand gezelschap die regelmatig op bezoek komt.

De klussendienst staat klaar om praktische ondersteuning te bieden voor mensen die geen enkel netwerk hebben. Deze dienst kan u bijvoorbeeld helpen met een verhuizing of het opknappen van uw tuin. Bij directe noodsituaties is House of Hope er ook voor u. Bijvoorbeeld als u letterlijk niets te eten heeft.

Bij groepsactiviteiten kunt u andere wijkbewoners ontmoeten en op deze manier deel uitmaken van een gemeenschap. Er zijn groepsactiviteiten voor mannen, vrouwen en moeders, er zijn kleinschalige buurtmaaltijden, een meidenclub en activiteiten voor kinderen. Ook kunt u gebruikmaken van pastorale zorg in de vorm van persoonlijke gesprekken en Bijbelstudie.

Aanmelden als vrijwilliger

Bij House of Hope kunt u een steentje bijdragen voor de ander door vrijwilligerswerk te doen. U kunt bijdragen door mensen die een klein netwerk hebben te bezoeken. Door mee te helpen in het organiseren van activiteiten. Of bijvoorbeeld door onze communicatiemiddelen vorm te geven.

U kunt zich aanmelden als vrijwilliger via de vacaturepagina.

Aanmelden voor hulp

Of u zich nu eenzaam voelt, hulp nodig met de financiën of zorgen heeft om de kinderen? Meld u aan voor hulp Bij House of Hope, gelegen in Huis van de Wijk De Focus. Wat uw vraag ook is, House of Hope helpt u verder.

Neem contact op via het contactformulier.

Loading

Contact info

Oude Watering 324, 3077 RE Rotterdam, Nederland

Social Profiles:
Sponsored Ad

Register

You don't have permission to register