Contact

Wat is je veilig thuis voelen

Veilig Thuis voelen wil iedereen. Maar soms is dat niet het geval en zit je in een moeilijke situatie met geweld of mishandeling. Bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond kun je terecht voor advies of als je een melding wilt doen van huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Maar ook als je je zorgen maakt over een ander in de wijk waarvan je vermoed of zelfs weet dat die te maken heeft met huiselijk geweld/ kindermishandeling. Geweld stopt niet vanzelf. Samen zorgen we dat het stopt.

Niet alleen particulieren, ook professionals kunnen melden of advies vragen over (vermoedelijk) geweld thuis of kindermishandeling. Lees dan eerst even Huiselijk geweld/Kindermishandeling die je als professional moet volgen.

Code Masker 19

Alle slachtoffers van huiselijk geweld kunnen terecht bij de dichtsbijzijnde apotheek. In heel Nederland is een codewoord afgesproken ‘Masker 19’.  Als je om een ‘Masker 19’ vraagt bij jouw apotheek, weten zij dat jij hulp nodig heeft. Er zijn dan twee situaties:

  • Je bent alleen:  De apotheker belt samen met jou, in een aparte ruimte, naar Veilig Thuis.
  • Je bent niet alleen: De apotheker neemt zelf contact op met Veilig Thuis.

Dit gebeurt er als je belt

We doen er alles aan om je een veilige omgeving te helpen. Als je ons belt, hebben we een stappenplan voor je samengesteld:

  1. Wij luisteren naar je verhaal
  2. Je krijgt advies
  3. We zoeken samen hulp

Soms is het niet meteen duidelijk wat er aan de hand is en dan is een onderzoek nodig. Je kunt ons bereiken 7 dagen per week, 24 uur per dag op het gratis nummer 0800-2000. Veilig thuis voelen is voor ons een voorwaarde en doen we alles aan.

Loading

Contact info

Paul Krugerstraat 181, 3072 GJ Rotterdam, Nederland

Sponsored Ad

Register

You don't have permission to register