Contact

Een groene stad versnelt leerprocessen en stimuleert de creativiteit van kinderen. Het is een fijne plek om op te groeien en samen te leven. Tegenwoordig wordt de afstand tot de natuur steeds groter door verstedelijking en digitalisering. 

Wat is Stichting Natuurstad

Stichting Natuurstad zet zich in voor duurzaam denken en handelen door middel van recreatie, educatie en participatie. Dat draagt bij aan het welbevinden van alle Rotterdammers en verkleind de afstand tot de natuur.

De stichting verzorgt natuur- en milieulessen op scholen, kinderboerderijen en educatieve tuinen. Er is keuze uit verschillende lessen, waarbij op speelse wijze beleven, ontdekken en leren centraal staat. Kinderen van jong tot oud ontdekken de natuur aan de hand van kiemende zaden, insecten en kriebelbeestjes. Zo leren ze al op jonge leeftijd met zorg omgaan met het milieu. 

Educatieve tuin Valkenburgsingel

In het park langs de Valkenburgsingel in de wijk Beverwaard kunnen kinderen zelf aan de slag in een mooie educatieve tuin. Educatieve tuin Valkenburgsingel is onderdeel van Stichting Natuurstad en een prachtige groene oase waar kinderen alles leren over de natuur van zaadje tot oogst. De tuin is voor iedereen die actief bezig wil zijn of wil recreëren.

De tuin heeft elk seizoen wat anders te bieden. Geniet van alles wat er groeit en bloeit. Maak een wandeling over de tuin of kom langs tijdens activiteiten. Kinderen van basisscholen, het voortgezet onderwijs, de BSO en het kinderdagverblijf zijn welkom om op speelse wijze te beleven, ontdekken en leren tijdens interactieve tuinlessen.

Wil je met jouw klas een les volgen? Bekijk onze educatiepagina voor meer informatie.

Loading

Contact info

Valkenburgsingel 117, 3077 TH Rotterdam, Nederland

Social Profiles:
Sponsored Ad

Register

You don't have permission to register