Contact

Wat is Sonneburgh?

Sonneburgh is een verzorgingshuis/wooncentrum in de wijk IJsselmonde voor ouderen met een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), die zelfstandig wonen, maar hulp nodig hebben bij de dagelijkse verzorging. Sonneburgh biedt zorg, wonen en welzijn vanuit verpleeghuizen, drie verzorgingshuizen en drie servicewoningen-complexen in Rotterdam.

Welke hulp kunt u krijgen?

Sonneburgh heeft een groot aantal servicediensten en zorgarrangementen. Dit is afhankelijk van de persoonlijke zorgbehoefte en/of indicatiestelling. U kunt bij Sonneburgh terecht voor:

-Zelfstandig wonen met service

-Wonen met zorg

-Wonen met intensieve zorg

-Tijdelijk verblijf

Binnen de zorg- en dienstverlening wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw wensen, levensloop,  leefritme, belevingswereld en de mate van uw zelfredzaamheid.

De appartementen zin onderdeel van Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR). De verhuur van deze appartementen staat los van Sonneburgh en verloopt via SOR.

Verblijf in een appartement van Sonneburgh

Bij Sonneburgh verblijft u in een 1- of 2-persoonsappartement. Het appartement beschikt over een woon/slaapkamer, een aparte toilet/doucheruimte, een keukentje en een balkon dat u via de woonkamer kunt bereiken. Bij een appartement voor echtparen is de slaapkamer gescheiden van de woonkamer.

De keuken is uitgerust met een koelkastje en een elektrische kookplaat. Een oproepsysteem, aansluiting voor televisie en radio (via de kabel) en een telefoonaansluiting zijn ook beschikbaar.

U heeft de vrijheid om het appartement naar eigen inzicht te stofferen en inrichten. Indien dit voor u niet mogelijk is, zal Sonneburg voor een eenvoudige inrichting en stoffering zorgdragen. Hierbij kunt u denken aan een tafel, stoel, kast, vloerbedekking, gordijnen en lampen. Indien gewenst kan Sonneburgh ook een standaardbed, matras, beddengoed en handdoeken voor u regelen.

Vrijwilligerswerk

Binnen Sonneburgh kunt u als vrijwilliger kleur geven aan het leven van onze bewoners. Als vrijwilliger aan de slag betekent:

-Cliënten meer individuele aandacht bieden tijdens de verschillende activiteiten

-De relatie tussen de maatschappij en het leven binnen de organisatie hecht maken

-Vrijwilligerswerk levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van het woon-/leefklimaat van de bewoners

Hoe kunt u hulp krijgen?

U kunt bij de medewerkers van het Cliënt Service Bureau terecht met al uw vragen, opmerkingen en verzoeken over wonen, zorg, welzijn en behandeling. Zij kunnen u informeren, begeleiden en desgewenst doorverwijzen. Een kennismaking kunt u ook via het Cliënt Service Bureau regelen.

 

Loading

Contact info

Ravenswaard 5, 3078 PG Rotterdam, Nederland

Social Profiles:
Sponsored Ad

Register

You don't have permission to register