Contact

In de Rotterdamse wijk Reyeroord zet Oeverloos zich in met bewoners om de dichtgegroeide groenstrook te transformeren tot open ontmoetingsplek voor mens en dier.

Oeverloos is een placemakingsproject in de groenstrook tussen de wijken Reyeroord en Hoordijkerveld. De gemeente Rotterdam is in voorbeeldwijk Reyeroord op ontdekkingsreis, met als vertrekpunt opgaves op het gebied van groenbeheer, energietransitie en watermanagement. Begin 2019 is Tussentuin ingeschakeld om een visie te ontwikkelen voor de groenstrook, vanuit cocreatie met bewoners en andere lokale initiatieven.

In Reyeroord wonen mensen met verschillende culturele achtergronden en leefstijl. Het liefst zien zij de verouderde groenstrook opgeknapt tot veilige en verzorgde ontmoetingplek voor mens en dier. In 2018 startte gemeente Rotterdam met buurtonderzoek en brainstorm met bewoners, ondernemers en instanties. Toen Tussentuin in 2019 werd betrokken, merkten Fien, Joost en Tanja dat mensen na al het oeverloze gepraat toe waren aan actie.

Zo begon ‘Oeverloos’. Ze namen placemaking letterlijk door een gele container in het park te plaatsen en er zelf elke donderdag iets te doen. Handen uit de mouwen, hondenpoep opruimen, ontmoetingsplek creëren. De plek rond de keet werd afgebakend met vlonders, schors en bloembakken. Deze daadkracht wekte nieuwsgierigheid en betrokkenheid bij omwonenden. Binnen zes weken werd Oeverloos officieel geopend in de stralende zon. Met muziek- en dansoptredens door leerlingen van Mr. van Eijckschool, de Barista-bus van vso Herenwaard, catering van ‘Kleurrijk eten’, muzikale omlijsting door Padoek Muziek en natuurlijk veel buurtbewoners.

Loading

Tags
Contact info

3079 HT Rotterdam, Nederland

Social Profiles:
Sponsored Ad

Register

You don't have permission to register