Contact

Stichting Move zet zich in voor jongeren van 10 tot 16 jaar die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. In de doorlopende leerlijn van maatschappelijke projecten ontdekken zij hun talenten. Ook leren ze hoe en welke waardevolle positie zij in de samenleving kunnen innemen. Tegenwoordig benadrukken we steeds vaker de verschillen tussen mensen. We maken duidelijk welke etnische achtergrond iemand heeft, of hij of zij een geloof aanhangt en in welke politieke ‘hoek’ iemand zit. Deze verschillen worden vaak gebruikt om iets negatiefs aan te geven. Maar verschil kan ons juist verder brengen. Als je uit je bubbel stapt zie je dat er meerdere aanpakken mogelijk zijn voor hetzelfde vraagstuk; je leert van elkaar

Wat doet de stichting?

In alle projecten staat ontmoeting centraal. Kinderen, jongeren en studenten ontdekken samen andere leefwerelden en verbreden hun perspectief. De afstand tussen mensen verkleint, Move verbindt en verruimt blikken. Dit doen zij al 12 jaar. De stichting wil een positieve bijdrage leveren aan de kansengelijkheid van kinderen en jongeren. Daarnaast helpen zij de kloof in de maatschappij tussen groepen van verschillende sociale en culturele achtergrond tegen te gaan. Met het geloof dat samenkomst tussen groepen mensen zo’n inclusievere samenleving creëert.

Move doe je samen

De ontmoeting tussen groepen mensen creëert een inclusievere samenleving. Als we elkaar beter leren kennen, ontstaat onderling begrip, vergroten de individuele kansen en verkleint de maatschappelijke kloof. Iedereen bij Move zet zich hiervoor in. Samen leveren we een positieve bijdrage aan de kansengelijkheid van kinderen en jongeren en verkleinen we de kloof in de maatschappij tussen groepen van verschillende sociale en culturele achtergrond .

Leerlingen van basisschool De Catamaran en studenten van Social Work Rotterdam slaan de handen ineen voor IJsselmonde. Zo gaan ze gezamenlijk zorgen voor een boost in de hele buurt IJsselmonde! Verschillende scholen, bedrijven en instanties werken hieraan mee. Wil jij ook iets doen? Meld je school dan aan. Samen maak je het verschil!

Loading

Contact info

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam, Nederland

Social Profiles:
Sponsored Ad

Register

You don't have permission to register