Contact

Wat is Huis van de Wijk Lombardijen

Huis van de Wijk Lombardijen is een ontmoetingsplek voor alle wijkbewoners. Van kinderen tot senioren en van jongeren tot volwassenen. Het huis heeft een maatschappelijk functie en is bedoeld voor het ondersteunen van bewoners en buurtinitiatieven gericht op ontmoeting, participatie, zelfredzaamheid en verbinding in de wijk. Verenigingen, maatschappelijke organisaties en buurtbewoners organiseren allerlei activiteiten. Van taalcursus en beweeglessen tot creatieve workshops en kaartclubs.

Huis van de Wijk is een initiatief van PIT010. PIT010 zet zich in voor het welzijn van de bewoners in de gemeente Ijsselmonde. Actieve bewoners, talloze vrijwilligers, talentvolle stagiair(e)s en professionals werken binnen de Huizen van De Wijk samen aan een sterker IJsselmonde.

Signaalpunt tegen Eenzaamheid

Bewoners en wijkorganisaties zijn de ogen en oren van de wijk. Daarom is er in elk Huis van de Wijk een Signaalpunt tegen Eenzaamheid. Daar kun je terecht als jij je zorgen maakt over iemand in jouw buurt.

Aanmelden als vrijwilliger

Binnen het huis van de wijk kun je vrijwilligerswerk doen. Zo kun je aan de slag als bar- of baliemedewerker. Ga in contact met wijkbewoners. Voorzie de buurtbewoners van informatie en breng ze op de hoogte van alles wat er te doen is. Of zorg voor de inschrijvingen en registraties in een administratieve rol. Welke rol je ook vervult. Als vrijwilliger zijn er voldoende mogelijkheden.

Activiteiten bezoeken óf organiseren

In Huis van de Wijk Lombardijen worden veel activiteiten georganiseerd. Neem een kijkje in de volledige agenda om te kijken of er ook iets voor jou bij zit! Organiseer je zelf een bewonersactiviteit of -initiatief? Dan kun je gebruik maken van één van de ruimtes in de Huizen van de Wijk, klik hiernaast op ‘Ruimte reserveren‘ om te lezen hoe je dit doet.

Iedereen is welkom. Wandel gerust binnen voor een kop koffie of een praatje.

Loading

Contact info

Menanderstraat 89/90, 3076 AG Rotterdam, Nederland

Sponsored Ad

Register

You don't have permission to register