Contact

Wat is De Voedselbank

Een deel van de wijkbewoners leeft onder de armoedegrens. Ze zijn niet in staat om voldoende eten te kopen en lijden regelmatig honger. Dat komt vaker voor dan je denkt. Voor deze wijkbewoners voorziet De Voedselbank (tijdelijk) in voedselpakketten. Het doel van De Voedselbank is om iedereen die dat nodig heeft eten te bieden en de verspilling van goed voedsel tegen te gaan. 

Doneren aan De Voedselbank

Kun je iets missen en wil je voedselverspilling tegengaan? Je kunt een bijdrage leveren in de vorm van voedsel of een geldbedrag. De Voedselbank verdeelt het overschot onder de wijkbewoners die dat het hardst nodig hebben. 

Je kunt eenmalig of maandelijks bijdragen, jij bepaalt zelf wat je missen kunt. Doneer je een geldbedrag, dan kun je dat eenvoudig overboeken via iDEAL of op IBAN NL02 INGB 0006017573 t.n.v. Stichting Voedselbank Nederland regio Rotterdam o.v.v. donatie.

Wil je voedsel doneren? Stuur dan een mailtje naar de afdeling voedsel– en fondsenwerving via werving@voedselbank.nl, bel: 010 – 727 10 70, of maak gebruik van het contactformulier. Let hierbij goed op de houdbaarheidsdatum. De Voedselbank neemt enkel (lang) houdbare producten aan.

Geef je op als vrijwilliger 

De vrijwilligers zetten zich in om noodlijdende mensen uit de wijk wekelijks te voorzien van een voedselpakket. Om dat voor elkaar te krijgen zijn vrijwilligers absoluut onmisbaar voor De Voedselbank.

Jij kunt hierin met jouw kennis en ervaring het verschil maken op verschillende afdelingen. Als vrijwilliger kun je 1 of meerdere dagen per week, op verschillende manieren helpen. Bijvoorbeeld: 

– Het contact leggen en onderhouden met grote supermarkten

– Het ophalen van de producten bij grote supermarkten

– De uitgifte regelen

– Helpen op de financiële- of cliënten administratie

– Het onderhouden en versterken van de P.R. en communicatie

Bekijk alle vrijwilligersvacatures hier. 

Hoe kun je een voedselpakket aanvragen 

Je kunt een voedselpakket aanvragen via een hulpverlener van de VraagWijzer, bijvoorbeeld iemand van het wijkteam of een maatschappelijk werken. Je kunt contact opnemen door te bellen naar 14 010 of langs te gaan bij een VraagWijzer loket in de buurt. Samen met de hulpverlener vul je het aanvraagformulier in voor een voedselpakket. 

Het uitdeelpunt van De Voedselbank in Beverwaard ligt in Huis van de Wijk De Focus. Hier kun je elke woensdag tussen 11.00 uur en 13.00 uur een voedselpakket ophalen. 

Loading

Contact info

Oude Watering 324, 3077 RE Rotterdam, Nederland

Wednesday 11:00am - 1:00pm
Local time 7:44pm
Social Profiles:
Sponsored Ad

Register

You don't have permission to register