Contact

Wat is Buurtsteunpunt

Buurtsteunpunt Beverwaard is de huiskamer van de wijk en onderdeel van het Leger des Heils. Huiskamers om te ontmoeten, elkaar te zien, goede gesprekken te voeren en samen op te trekken. Een plek waar je thuiskomt en je erbij hoort en gezien wordt. Het voorkomt eenzaamheid en geeft contacten aan buurtbewoners die elkaar anders niet zouden ontmoeten.

Iedere bezoeker is deelnemer, de een wat actiever dan de ander. De activiteiten die worden georganiseerd worden bepaald op basis van de wensen en behoeften in de buurt.

Wat je er kunt doen

Veel ruimte voor eigen initiatief en nieuwe ideeën. Dat kenmerkt het Buurtsteunpunt. Je bent onderdeel van een enthousiast en divers team, waarin de talenten en interesses van de wijkbewoners het uitgangspunt vormen.

Je kunt je onder meer helpen als:

-Gastvrouw

-Hulp van de kinderclub

-Ondersteuning van het inloopspreekuur

-Ondersteuning van jongerensport

-Keuken,  boodschappen- en schoonmaakhulp

-Activiteitenbegeleider

-Redacteur van het Buurtsepunt nieuws

-Begeleider voor taalles, computerles en huiswerk

 

Doordat wijkbewoners kunnen meewerken in het Buurtsteunpunt krijg je de mogelijkheid je te ontwikkelen op verschillende gebieden zoals samenwerking, organiseren, uitvoeren en verantwoordelijkheid nemen.

Voorzieningen

In het Buurtsepunt is veel te beleven, is het gezellig en staat de koffie altijd klaar. Je kunt er een hapje eten en gebruikmaken van wifi, computers, telefoons en kopieermachines. Ook is er hulp voor brieven en ingewikkelde dingen en een luisterend oor. 

Meedoen

De ontmoetingsplek is meerdere dagen per week geopend en is gelegen in Huis van de Wijk De Focus. Het is een laagdrempelige manier om met elkaar in contact te komen. Alle bewoners zijn welkom. Er worden tal van activiteiten georganiseerd voor verschillende groepen. Het belangrijkste is dat de bezoekers van het steunpunt zelf aan zet zijn. Activiteiten worden door de bewoners zelf georganiseerd en hebben een belangrijke verbindende functie.

Voel je welkom!

 537 Keer bekeken

Contact info
Monday 8:30am - 4:30pm
Tuesday 8:30am - 4:30am
Wednesday 8:30am - 4:30am
Thursday 8:30am - 4:30pm
Local time 8:18am
Social Profiles:
Sponsored Ad

Register

You don't have permission to register