Contact

Wat is Bureau Frontlijn

Bureau Frontlijn biedt ondersteuning aan kwetsbare wijkbewoners op verschillende levensgebieden, zoals geldzaken, wonen en gezondheid. Bewoners die door andere welzijnspartner zijn doorverwezen. Ongeacht leeftijd, geslacht, culturele achtergrond en gezinssamenstelling.

Frontlijn is onderdeel van de Gemeente Rotterdam. Samen met verschillende afdelingen binnen de gemeente en maatschappelijke partners ontdekt Frontlijn problemen en kansen in de hulp- of dienstverlening en bedenkt daar een oplossing voor.

Medewerkers van Frontlijk komen bij je thuis om te begeleiden. Via training en coaching krijg je vaardigheden aangeleerd en wordt je zelfredzaam. Werken aan de stresseducatie, proberen zo goed mogelijk naar je te luisteren en aandacht hebben voor jouw individuele situatie staan voorop.

Welke hulp kun je krijgen

-Jeugdhulp en hulp bij ontwikkeling van het kind

-Financiën en schulden

-Werk en dagbesteding

-Gezondheid

-Wonen

Projecten

Frontlijn ontwikkelt binnen innovatieplatforms methodieken of werkwijzen, die meestal via (wetenschappelijk) onderzoek worden getoetst op effectiviteit. Administratief Juridisch Team, Amigo’s en Samen Leren zijn methoden en werkwijzen die de afgelopen jaren zijn ontwikkelen en uitgevoerd.

Enkele projecten van Frontlijn:

Moeders van Rotterdam. De kansen voor zeer kwetsbare zwangere vrouwen in de wijk op een gezonde zwangerschap, een gezonde en veilige kraamperiode en een goede start voor het kind vergroten. Dat staat centraal binnen dit project.

Vindplaats Schulden. Een initiatief om wijkbewoners in een vroeg stadium bewust te maken van schulden en hulp aan te bieden bij het aanpakken hiervan met als doel het verder oplopen van schulden te voorkomen. Frontlijn biedt de wijkbewoners hulp aan met 1 of 2 maanden betalingsachterstand bij een of meerdere leveranciers. Denk hierbij aan leveranciers van energie, zorg, water en woningen.

Stage lopen

Frontlijn biedt stageplekken voor jongeren die wat willen betekenen voor de kwetsbare inwoners van de wijk kunnen stage lopen bij Frontlijn. Meer informatie vindt je op Werkenvoorrotterdam.nl/stages.

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over Frontlijn of bent u benieuwd wat Frontlijn voor u kan betekenen? Vraag de folder en/of meer informatie aan via frontlijnmo@rotterdam.nl.

Loading

Contact info

Herenwaard 23, 3078 AG Rotterdam, Nederland

Sponsored Ad

Register

You don't have permission to register