Contact

Buurt “De Bras” bestaat uit de deelplannen; Hout & Plantage, Brasserhout, De Brasacker en Biesland. Samen vormen deze deelplannen een buurt binnen de wijk Ypenburg. Ook de woningen langs de Middelweg en de Dwarskade maken deel uit van De Bras. Bewonersorganisatie Buren van de Bras, een organisatie voor en door bewoners Er zijn veel vrijwilligers actief in De Bras. Veel van hen zijn begonnen binnen een eigen kopervereniging en zijn nu actief voor de overkoepelende bewonersorganisatie.

Bewonersorganisatie Buren van de Bras zet zich in voor een schone, gezellige, leefbare wijk en organiseert activiteiten rondom Pasen, Burendag, Halloween en Nieuwjaar. Ook wordt er regelmatig een opruimactie gepland, gaat er jaarlijks vanuit de bewonersvereniging een groep het Bieslandse bos opknappen met de boswachter en zijn er regelmatig culturele activiteiten zoals Bras Got Talent en het Zomerconcert in het bos.

Naast het organiseren van de bovenstaande activiteiten helpt Buren van de Bras om:

  • De bewoners te vertegenwoordigen in overleg met de gemeente over voorzieningen, openbaar vervoer, etc.
  • Ervoor te zorgen dat de inwoners van De Bras geïnformeerd worden en kunnen meedenken over allerlei zaken in Ypenburg en De Bras in het bijzonder
  • Goed contact tussen bewoners onderling te stimuleren, een belangrijke voorwaarde om prettig samen te leven in onze buurt.

Als bewonersorganisatie werken wij samen met, en fungeren als koepel voor, de reeds bestaande kopersverenigingen en de overige buurtverenigingen in Ypenburg. Ook helpen wij initiatieven van bewoners in De Bras met het leggen van de juiste contacten bij de gemeente, het organiseren van activiteiten en het communiceren naar bewoners.

Om de activiteiten van de bewonersorganisatie te ondersteunen kun je lid worden van Buren van de Bras. Dit kost slechts €10,- per jaar per gezin/adres. Door lid te worden laat je zien dat je onze activiteiten steunt, wat ons helpt bij het aanvragen van subsidie voor de overige kosten bij de gemeente. Voor inwoners met een ooievaarspas is er een kortingstarief van €5,-.

Contact
Lees meer over de activiteiten van Buren van de Bras op https://www.burenvandebras.nl/. Je kan in contact komen met het bestuur van de vereniging via info@burenvandebras.nl

Loading

Contact info
Social Profiles:
Sponsored Ad

Register

You don't have permission to register