Contact

De 010 Trojans zijn op 28 november 2012 opgericht als doorstart van de Rotterdam Trojans. Als eerste lag de nadruk op het voortbestaan van het senioren tackle team. Met slechts één speler minder konden de Trojans in 2013 meedoen aan de derde divisie en werden daarin ongeslagen kampioen.

Sportieve groei
Met de terugkeer van de verloren zoon en aangevuld met nieuwe spelers mochten de mannen in 2014 aantreden in de tweede divisie. Ook hierin bleef het team ongeslagen tot aan de playoffs; na een 10-0 ruststand, wist Groningen Giants in de tweede helft de Rotterdammers te verrassen en gingen zijn ten kosten van de Trojans door naar de finale. In 2014 werd ook weer een start gemaakt met de jeugd. Omdat de aantallen nog te klein zijn, werd samen met Spijkenisse en Eindhoven een speelgemeenschap gecreëerd onder de naam Roughnecks.

Terug op het hoogste niveau
Bij de senioren werd de competitieopzet gewijzigd. Hierdoor konden de Trojans alsnog aantreden op het hoogste niveau, dat omgedoopt wordt naar Eredivisie. Onder leiding van headcoach Michel Storm werd het seizoen afgesloten met een evenwichtig resultaat: 5 gewonnen en 5 verloren wedstrijden, een record voor teams in hun eerste seizoen in de hoogste divisie. Bij de junioren en cadets werd gekozen voor een samenwerking met Alphen en Leiden en speelden Rotterdamse spelers onder leiding van voornamelijk Rotterdamse coaches als Phoenix. In de laatste maanden van 2015 werd ook begonnen met een, voor Rotterdamse begrippen, nieuwe discipline. De Trojans zijn een Peewee-team rijker!

Tulip bowl
In de jaren daarna zijn onder leiding van onder andere headcoaches Wouter van den Bogaard en Pascal Matla de Trojans tot tweemaal toe in de Tulip Bowl gekomen. Helaas bleken in beide finales de Amsterdam Crusaders een maatje te groot.  Naast het succes van de senioren is ook jeugdafdeling gestaag doorgegroeid. Peewee en Cubs vormen ondertussen een vast onderdeel van de 010 Trojans.

Wederopbouw
Helaas was het na 2 verloren finales even op bij de Trojans, door verschillende redenen viel het seniorenteam en coaching staff uit elkaar. Met als gevolg dat een samenwerking moest worden aangegaan met Spijkenisse. Gelukkig was dit maar 1 seizoen en zijn sinds 2018 de Trojans weer onder eigen vlag te vinden. Na het eerste jaar van headcoach Kevin Boerman waarin de Trojans direct kampioen werden van de 1ste divisie is het team sinds 2019 weer aanwezig in de eredivisie.

Intussen is de jeugd uitgebreid met een Cadets tackle team. Dat betekend dat er voor alle leeftijden nu mogelijkheden zijn om flag en tackle football te spelen.

 105 Keer bekeken

Tags
Contact info

Rotterdam Trojans, Buitendijk 100, 3078 HT Rotterdam, Nederland

Social Profiles:
Sponsored Ad

Register

You don't have permission to register